Ervaren spits neemt Milan bij de hand richting volgende ronde

Grootmacht AC Milan kan zich woensdagavond in eigen huis geen nederlaag permitteren tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. De Rossoneri zal uit willen gaan van eigen kracht en de wedstrijd willen winnen.

Met twee overwinningen op hekkensluiter Dinamo Zagreb en een gelijkspel in en tegen Salzburg staat de Italiaanse ploeg momenteel op de tweede plaats in de poule, een plek die recht geeft op de volgende ronde. Mocht Salzburg woensdagavond in San Siro, dan gaat niet Milan maar Salzburg er met een ticket voor de laatste zestien vandoor.

Milan zal het zover echter niet laten komen en zal het initiatief in eigen hand nemen. Onder aanvoering van Rafael Leao en Olivier Giroud zal de ploeg op zoek gaan naar doelpunten. Zeker na de zeperd van afgelopen weekend tegen Torino heeft de ploeg iets recht te zetten.

Het is een wedstrijd met grote belangen, daarom zal de stress zeker om de hoek komen kijken. Milan zal vermoedelijk de ballen de pot in gaan pompen en zo gebruik maken van de ervaring en de sterkte van Giroud. In onze ogen is drie schoten van Giroud daarmee een zekerheidje. Gisteren stond deze odd nog op 2.20, nu is de quotering al gedaald naar 1.73.