Die bullen verzekeren zich van de knock-out fase in de Champions League voor ruim twee keer je inzet!

Vanavond staan de laatste wedstrijden van de groepsfase in de Champions League op het programma. Shakhtar Donetsk neemt het thuis op tegen de Duitse ploeg RB Leipzig. De wedstrijd begint om 18:45 en wordt gespeeld in Stadion Wojska Polskiego w Warszawie, gelegen in Warschau. Dit stadion heeft capaciteit voor bij 32.000 supporters. De wedstrijd staat onder leiding van de Engelsman Michael Oliver.

De thuisploeg, Shakhtar Donetsk, staat met zes punten uit vijf wedstrijden op de derde plek in Groep F. Het Oekraïense team wist één keer te winnen, van aankomende tegenstander Leipzig. Daarnaast speelde het drie keer gelijk en verloor het één keer. In deze wedstrijden incasseerden ze zes goals en wisten ze acht keer te scoren. De topscorer in de Champions League is Mykhaylo Mudryk, hij wist drie keer het net te vinden. De tegenstander, RB Leipzig, staat met negen punten uit vijf wedstrijden op een tweede plaats. De ploeg van Marco Rose wist drie keer te winnen, eenmaal van Real Madrid en tweemaal van Celtic. Daarnaast werden er nog twee wedstrijden verloren, één van Real Madrid en één van Shakhtar Donetsk. In deze wedstrijden wisten ze negen keer te scoren en moesten ze ook negen goals incasseren. De topscorers van Leipzig zijn André Silva, Timo Werner en Christopher Nkunku, alle drie wisten ze twee keer het net te vinden.