Braziliaan scoort voor de derde wedstrijd op rij voor bijna 3 keer je inzet!

Vanavond om 18.45 uur staat de wedstrijd tussen Real Madrid en Celtic op de planning. De nummer één en nummer vier uit groep F van de Champions League spelen in deze laatste speelronde tegen elkaar in het Santiago Bernabéu te Madrid. Scheidrechter van dienst is Française Stéphanie Frappart.

Real Madrid is naast koploper in de Champions League groep ook koploper in de Spaanse La Liga. Ze zijn al verzekerd van overwintering, maar zullen desondanks graag groepshoofd willen worden. RedBull Leipzig staat na 5 wedstrijden pas op 1 punt achterstand, dus zal Real Madrid deze wedstrijden toch willen winnen. Dit zullen ze moeten bewerkstelligen zonder Karim Benzema, hij ontbreekt wegens een spierblessure. Van Aurelien Tchouameni is bekend dat hij rust zal krijgen.

Celtic staat in de Champions League misschien laatste van de poule, in Schotland gaat het de regerend kampioen wederom voor de wind. Na 12 speelronden staat het 3 punten los van aartsrivaal Rangers. Met een indrukwekkend doelsaldo van 42 om 9 lijkt daar voorlopig ook geen verandering in te komen. In Europa is de ploeg van trainer Ange Postecoglou echter uitgespeeld, plek drie kan niet meer worden behaald.

Real Madrid is ruim favoriet voor vanavond, en zal deze favorietenrol ook waar willen maken om verzekerd te zijn van de eerste plek in de poule. Grote man dit seizoen bij de Koninklijke is Braziliaans wonderkind Vinicius Junior. Zowel in de nationale competitie als in de Champions League is hij topscorer voor zijn ploeg. Niet geheel verrassend wist hij de afgelopen twee wedstrijden dan ook te scoren. Wij verwachten dat dit hem vanavond tegen Celtic weer gaat lukken en zo zijn ploeg naar de definitieve eerste plek van de poule schiet. Daarnaast scoort Real Madrid in het algemeen makkelijk en heeft Celtic al 10 tegendoelpunten in vijf wedstrijden geïncasseerd, dus verwachten wij een doelpuntrijk duel vanavond.