Spaanse topclub wint afscheidswedstrijd in de Champions League voor ruim 2,5 keer je inzet!

Vanavond staat de laatste speelronde in de groepsfase van de Champions League op het programma. In deze laatste ronde staan ook Viktoria Plzen en FC Barcelona tegenover elkaar. De wedstrijd wordt vanaf 21.00 uur afgewerkt in de Doosan Arena en staat onder leiding van de Roemeense scheidsrechter Radu Petrescu.

De wedstrijd tussen Viktoria Plzen en Barcelona gaat eigenlijk enkel nog om prestige. Het staat al vast dat Viktoria Plzen zich na deze wedstrijd weer volledig op de competitie kan richten en dat FC Barcelona na de winter in de Europa League zal uitkomen. Het is dan ook de verwachting dat in ieder geval bij FC Barcelona enkele spelers gespaard zullen worden, zoals topscorer Robert Lewandowski. Hoewel Viktoria Plzen na vijf wedstrijden Champions League gedesillusioneerd zonder punten onderaan staat, gaan ze in de Tsjechische competitie nog wel aan kop. De ploeg van trainer Michal Bílek is deze competitie na 13 wedstrijden nog ongeslagen en pakte in eigen huis alle 15 mogelijke punten.

FC Barcelona kent ook een teleurstellende Europese campagne en zal flink balen dat overwintering in de Champions League niet is behaald, zowel financieel als sportief. In de competitie worden nog wel prima resultaten gehaald, waarmee Barça op slechts één punt achterstand staat van koploper Real Madrid. De grootste transfer van FC Barcelona deze zomer was zondermeer het binnenhalen van Robert Lewandowski, en niet zonder succes. De Pool is momenteel topscorer met 13 goals en leverde ook al 4 assists. De kans dat hij vanavond speelt, achten we niet zo groot. We gaan ervan uit een gretige ploeg te zien met spelers die vechten voor hun plek.

De Tsjechische koploper wist in eigen huis weliswaar nog geen punten te pakken in de Champions League, maar maakte het Inter Milaan wel lastig door tweemaal te scoren. Mede door de wijzigingen aan de kant van Barcelona, verwachten we dat Viktoria Plzen vanavond wél weet te scoren, maar toch het onderspit zal delven tegen het grote Barcelona.