Deense Feyenoord-opponent wint doelpuntrijk duel

FC Midtjylland baart de laatste jaren opzien en dat is niet alleen vanwege de lastig te spellen naam van de club. De Deense ploeg zit behoorlijk in de lift en werd in de laatste jaren driemaal kampioen van Denemarken. Ook Europees slaat de ploeg behoorlijk geen modderfiguur.

Zo maakt het nog kans op Europese overwintering. In een poule met Feyenoord, Lazio en Sturm Graz behoren Europa League én Conference League na de winter beiden nog tot de mogelijkheden. In de competitie draait de ploeg echter minder en is het gat naar de koploper met een wedstrijd minder gespeeld tien punten.

Midtjylland vindt zichzelf terug op een zesde plaats en moet maandagavond thuis winnen van Odense BK om de aansluiting te vinden bij de top. Wij verwachten dat dit gaat lukken in een duel waarin eveneens beiden scoren. In de laatste vijf thuisduels van Midtjylland scoorden beiden teams. Odense scoorde vijfmaal in haar laatste zes uitwedstrijden. Mede met deze statistieken in het achterhoofd en het feit dat beide teams er de laatste jaren doelpuntrijke edities van maken (3-2, 1-2, 3-0, 3-1) doet ons besluiten te gaan voor een thuisoverwinning inclusief BTTS.