Daily Double! Regerend kampioen blijft winnen voor 2 keer je inzet!

Het is alweer de laatste zondag van de maand oktober, de klok is een uur achteruit gegaan en de winter periode kan nu echt gaan beginnen. Maar nog lang niet voor de voetbalclubs, die spelen bijna iedere week twee wedstrijden, in aanloop naar het WK in Qatar. Op deze voetbal zondag staan er uiteraard weer mooie wedstrijden klaar, zo ook Torino tegen AC Milan, de respectievelijke nummers 10 en 2 van de Serie A. Om 20:45 wordt er afgetrapt in Turijn.

Torino staat momenteel op dezelfde plek als dat het vorig jaar eindigde, de 10e plek. De ploeg uit Turijn beleeft dus eenzelfde soort seizoen als afgelopen seizoen. Er werden vier wedstrijden gewonnen, twee gelijk gespeeld en vijf verloren. In deze 11 wedstrijden kwamen ze pas 10 keer tot scoren en incasseerden ze 13 goals.

De regerend kampioen, AC Milan heeft de vorm van vorig jaar weer redelijk te pakken. Met 26 punten uit 11 wedstrijden staan ze op de 2e plek, achter Napoli. Er werden acht wedstrijden gewonnen, twee gelijk gespeeld en pas één verloren. De laatste 4 wedstrijden in de Serie A werden allemaal gewonnen, daarvoor werd alleen verloren van Napoli. Milan verloor nog geen uit wedstrijd in de nationale competitie. Ook in de Champions League doen de Milanezen het degelijk. Er werden twee wedstrijden gewonnen, één gelijk gespeeld en twee verloren. Volgende week zal beslist worden of ze zullen overwinteren in de Champions League, ze spelen dan namelijk thuis tegen RB Salzburg, de nummer 3 uit groep E.

Torino wist de laatste 7 onderlinge duels niet te winnen van AC Milan. Het zal vandaag dus wederom een zware klus worden om de regerend kampioen te verslaan.