Topschutter helpt ploeg aan beker in Zuid-Amerikaanse Champions League

De Zuid-Amerikaanse Champions League, beter bekend als de Copa Libertadores, komt zaterdagavond tot zijn hoogtepunt. Met de wedstrijd Flamengo – Atletico PR kent het toernooi een volledig Braziliaanse finale.

Flamengo is een van de toonaangevende ploegen in het Zuid-Amerikaanse voetbal. De ploeg is bij het grote publiek wellicht vooral bekend omdat het de ex-werkgever is van Ronaldinho. Toch brengt het team ook de laatste jaren goede voetballers voort.

Atletico PR is wat minder bekend. De ploeg draait in de nationale competitie mee in de subtop en heeft in de Copa boven zichzelf uitgestegen. De bekendste spelers is voormalig Manchester City middenvelder Fernandinho.

Het is in deze wedstrijd dan ook niet gek dat Flamengo de favoriet is. Het team heeft enkele goede spelers in de gelederen, waaronder Braziliaans international Pedro. Hij is samen met Gabrial Barbosa, David Luiz, Felipe Luiz en Arturo Vidal een van de kartrekkers. Pedro scoorde dit jaar al twaalfmaal in de Copa. Onze verwachting is dat hij dit tegen Athletico-PR weer gaat doen, waardoor zijn ploeg de beker omhoog lift.