The Blues winnen weer een keer van angstgegner voor ruim vijf keer je inzet!

Vandaag staat er weer een wedstrijd op het hoogste niveau van Engeland op het programma. Chelsea gaat op bezoek bij Brighton & Hove Albion. De wedstrijd begint om 16:00 en wordt gespeeld in het American Express Community’s. Dit stadion is gelegen in Falmer. De Engelse scheidsrechter Andy Madley moet de wedstrijd in goede banen zien te leiden.

De thuisploeg, Brighton & Hove Albion, staat op een negende plek in de Premier League. Ze wisten vier wedstrijden te winnen, drie keer gelijk te spelen en vier keer te verliezen. In deze wedstrijden wist de ploeg van Roberto De Zerbi vijftien keer te scoren en moesten ze veertien goals incasseren. Leandro Trossard is de topscorer van Brighton, hij is verantwoordelijk voor zes goals.

De tegenstander, Chelsea, staat met 21 punten uit elf wedstrijden op de vijfde plek in de Premier League. Ze wisten zes keer te winnen, drie keer gelijk te spelen en twee keer te verliezen. 

De Londense club speelde de laatste twee wedstrijden in de Premier League gelijk. Afgelopen week wist de ploeg van Graham Potter in de Champions League wel met 1-2 te winnen van Red Bull Salzburg. Hierdoor staan ze met tien punten bovenaan in Groep E en zijn ze door naar de knockout-fase in de Champions League.

De laatste drie onderlinge wedstrijden eindigde in een gelijkspel. Daarnaast heeft Chelsea al elf keer niet meer verloren van Brighton & Hove Albion. Ook vielen er in zes van de laatste zeven wedstrijden tussen Brighton en Chelsea minder dan 2.5 goal.