Koploper houdt sterke vorm vast en wint voor ruim 2,5 keer je inzet!

Het Europese voetbal is pas net achter de rug, maar er staan alweer wedstrijden klaar in de nationale competities. Zo ook in de Jupiler Pro League, de professionele competitie van het Belgische voetbal. KRC Genk zal het thuis gaan opnemen tegen KV Mechelen. Er wordt om 20:45 afgetrapt in de Cegeka Arena.

De koploper, KRC Genk zit in een fantastische vorm. De ploeg van Wouter Vrancken is inmiddels 13 wedstrijden ongeslagen en wist zelfs de laatste 7 wedstrijden te winnen. Bij de laatste 5 wedstrijden wisten beide teams in 4 edities te scoren, dus de achterhoede van KRC Genk laat nog wel eens steekjes liggen. De aanval daarentegen verkeert in topvorm, zo wist Genk al 36 keer te scoren in 14 wedstrijden.

KV Mechelen heeft een minder seizoen. Vorig jaar wisten ze nog boven KRC Genk te eindigen, op de respectievelijk 7e plek (Genk 8e). Dit seizoen zit het echter niet mee voor de ploeg van Steven Defour. Er werden vijf wedstrijden gewonnen, twee gelijk gespeeld en ze verloren al zeven wedstrijden. Met 17 punten uit 14 wedstrijden staat Mechelen momenteel op de 11e plek.

Onderling heeft de koploper Genk in ieder geval niet zoveel te vrezen voor de tegenstander van vandaag. De laatste 7 onderlinge edities werden niet verloren door Genk. Mechelen weet daarentegen wel vaak te scoren tegen Genk, in 4 van de laatste 5 edities wisten beide teams een doelpunt te maken.