Doelpuntarme vrijdag levert je bijna 5 keer je inzet op!

Het weekend is begonnen, en dat betekent wederom nationaal voetbal.  Doordat het WK eraan zit te komen zijn er amper rust dagen voor alle clubs. In de Franse competitie, de zogeheten Ligue 1, gaat RC Lens het opnemen tegen Toulouse. Lens staat onverwachts op de 2e plek, terwijl Toulouse dit jaar als promovendus netjes op de 10e plek staat.

Lens heeft dus een fantastisch seizoen. Er werd pas één keer verloren, van Lille (1-0). Daarnaast werden er acht wedstrijden gewonnen en drie gelijkgespeeld. Dat zet de Franse club op 27 punten na 12 gespeelde wedstrijden. In deze 12 wedstrijden kwamen ze 19 keer tot scoren en kregen ze pas 8 tegengoals. Mocht de ploeg van Franck Haise deze wedstrijden weten te winnen, kunnen ze de aansluiting weer vinden met PSG, die nu 5 punten los staan.

Toulouse heeft eigenlijk ook gewoon een prima seizoen. Vorig jaar wisten ze kampioen te worden in de Ligue 2, waardoor ze dit jaar uit mochten komen in de hoogste competitie, de Ligue 1. Dat doen ze nog niet eens onaardig. De ploeg van Philippe Montanier wist vier wedstrijden te winnen, vier keer gelijk te spelen en daarnaast werd er ook vier keer verloren. Dit zet ze na 12 speelrondes op 16 behaalde punten.

Onderlinge edities zijn vaak potjes waarin weinig gescoord wordt. De laatste 10 onderlinge duels eindigde dan ook in een wedstrijd met minder dan tweeënhalf goals. Lens speelt thuis dus zal wederom het voordeel hebben op de winst.