Duitse stuntploeg wint doelpuntarm Europa League duel voor ruim 4 keer je inzet!

Op deze mooie donderdagavond trapt de vijfde speelronde van de Europa League af, waaronder de wedstrijd tussen Union Berlin en SC Braga. Om 18.45 uur zullen de clubs aftrappen onder leiding van Craig Pawson in het Stadion An der Alten Försterei, de thuisbasis van Union Berlin.

Union Berlin is nog steeds trotse koploper van de Bundesliga, maar heeft nog slechts 1 punt voorsprong op nummer 2 Bayern München. In de Europa League poule moeten de Metaalwerkers uit Berlijn nog aan de bak. Ze staan momenteel derde, met 6 punten uit vier wedstrijden. Dat is een achterstand van 1 punt op de nummer twee en 4 punten op koploper Union Sint-Gillis. Union Berlin heeft overwintering in de Europa League dus nog volledig in eigen hand.

De nummer twee uit de Europa League poule is SC Braga, zij staan op 7 punten uit vier wedstrijden. In de competitie staan ze keurig op een gedeelde tweede plek, met 22 punten uit tien wedstrijden. SC Braga pakte net als Union Berlin 9 punten uit de laatste vijf competitiewedstrijden. Het vorige onderlinge duel met Union Berlin wisten de Aartsbisschoppen met 1-0 te winnen in eigen huis.

Union Berlin is over het algemeen iets beter in vorm en heeft vanavond het thuisvoordeel. De laatste 4 thuiswedstrijden werden gewonnen door de ploeg van Urs Fischer. In de laatste 12 wedstrijden van Union Berlin, werden slechts één keer 3 goals gemaakt, in de overige 11 duels werden 2 doelpunten of minder gemaakt.

Wij verwachten dat Union drie punten in Berlijn weet te houden, in een wedstrijd met maximaal twee doelpunten.