Daily Double! Spanjaarden blijven winnen op Europese velden voor 2 keer je inzet!

Het is alweer de één na laatste speelronde van de groepsfase in de Conference League. Vanavond zal het Spaanse Villarreal het gaan opnemen tegen het Israëlische Hapoel Be’er Sheva. De vorige editie eindigde in een 1-2 voor de Spanjaarden. Er zal om 18:45 afgetrapt worden in het Estadio de la Ceramica.

Villarreal heeft een bewogen seizoen. In La Liga wil het nog niet erg lukken voor de ploeg van Unai Emery. Er werden vijf wedstrijden gewonnen, drie gelijk gespeeld en drie verloren. Daarmee staan de Spanjaarden in de nationale competitie op de 8e plek. In de Conference League gaat het een stuk beter. Alle 4 de wedstrijden werden namelijk gewonnen. Daarmee zijn ze al 100% zeker van de knock-outs en zijn ze al gekroond tot groepswinst. Een opvallend feitje is dat Villarreal dit seizoen thuis nog niet verloor. Van de zeven thuiswedstrijden werden er zes gewonnen en één gelijk gespeeld.

Het Israëlische Hapiel Be’er Sheva staat in de nationale competitie op een keurige derde plek. Er werden vijf wedstrijden gewonnen. Daarnaast werd er twee keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. De ploeg van Elyaniv Barda heeft een stuk meer moeite in de Conference League, er werd namelijk nog niet gewonnen. Drie keer werd er gelijk gespeeld en één keer werd er verloren. De ploeg zal nog flink moeten aanpoten om überhaupt te kunnen overwinteren in de Europese competitie. Momenteel staan ze op een derde plek, twee punten onder het Poolse Lech Poznań.