Canadees zet zijn vorm verder in Zwitserland!

Deze week staat het ATP-toernooi in Basel op het programma. Auger-Aliassime en Huesler staan in de eerste ronde tegen elkaar. Auger-Aliassime zal met veel vertrouwen aan het toernooi starten, aangezien hij 2 weken op rij een ATP-toernooi won. Vorige week mocht de Canadees de titel in Antwerpen op zijn naam schrijven. De week ervoor wist hij ook al in Florence te winnen. In deze toernooien versloeg hij onder andere Evans en Korda. Hij speelde goed tennis, wat gecombineerd met zijn uitstekende opslag leidde tot relatief simpele overwinningen. Hij won zijn laatste 8 wedstrijden, en moest slechts 2 sets afgeven.

Zoals gezegd is zijn tegenstander de Zwitser Huesler. De nummer 62 van de wereld won begin oktober zijn eerste ATP-titel in Bulgarije, maar wist deze goede resultaten de afgelopen 2 weken niet te bevestigen. In Kazachstan verloor Huesler kansloos met 6-0/6-2 tegen Ruusuvuori, waarna vorige week de eerste ronde in Antwerpen zijn eindstation was. Daar verloor hij in 3 sets tegen Cerundolo.

We verwachten vandaag een simpele overwinning voor Auger-Aliassime. Voor deze lijn mag er 1 set langer duren, zo mag het bijvoorbeeld 7-6/6-3 worden. Gezien de zeer goede vorm van de Canadees lijkt dit ons zeer haalbaar.