Degradatiekraker eindigt in een gelijkspel voor bijna vier keer je inzet!

Vanavond staat er weer een wedstrijd in de La Liga op het programma. Celta Vigo neemt het thuis op tegen Getafe CF. De wedstrijd begint om 21:00 en wordt in het Municipal de Balaidos gespeeld. Dit stadion is gelegen in Vigo en er kunnen rond de 29.000 mensen in het stadion. De wedstrijd staat onder leiding de 42-jarige Pablo Gonzales Fuertes.

Celta de Vigo staat met tien punten uit tien wedstrijden op een zestiende plek. De ploeg van Eduardo Coudet wist drie keer te winnen, één keer gelijk te spelen en verloor maar liefst zes keer. In deze wedstrijden kwamen ze elf keer tot scoren en moesten ze twintig goals incasseren. Iago Aspas heeft een groot aandeel in de gemaakte doelpunten, hij wist namelijk zes keer het net te vinden en is daarmee de clubtopscorer. 

De tegenstander, Getafe CF, staat op een achttiende plek met negen punten uit tien wedstrijden. De Azulones wisten twee keer te winnen, drie keer gelijk te spelen en verloren vijf maal. Het doelsaldo van Getafe dateert tien goals tegenover achttien doelpunten tegen. De clubtopscorers van de ploeg van Quique Flores zijn Carles Alena, Gastón Alvarez en Enes Ünal. Alle drie wisten ze twee keer te scoren.

De laatste zes onderlinge duels eindigde twee keer in het voordeel van Celta Vigo, twee keer in een gelijkspel en twee keer wist Getafe te winnen. In van 5 van de 6 onderlinge duels vielen minder dan 2.5 goal.