Wonderploeg wint doelpuntrijke topper voor 3,5 keer je inzet!

Vanavond staat er een kraker in de Serie A op het programma. Koploper Napoli gaat op bezoek bij AS Roma. De eer is aan Massimiliano Irrati om de wedstrijd in goede banen te leiden. De wedstrijd zal om 20.45 uur aanvangen in het 72.700 stoeltjes tellende Stadio Olimpico te Rome.

Thuisploeg AS Roma staat op de vierde plek in de Serie A, met 22 punten uit 10 wedstrijden. De ploeg van The Special One José Mourinho scoorde 13 keer en kreeg 9 tegendoelpunten. De regerend Europa Conference League-winnaars pakten uit de laatste 5 wedstrijden 12 punten. Er werd alleen verloren van Atalanta, in eigen huis. De overige thuiswedstrijden werden deze competitie wel allemaal gewonnen. AS Roma moet in de Europa League nog aan de bak. Ze staan derde in groep C, wat recht geeft op overwintering in de Conference League. Hoewel AS Roma de eerste editie van het derde Europese toernooi wist te winnen ten koste van Feyenoord, zal het toch willen overwinteren in de tweede Europese competitie. Daarvoor moet een achterstand van 3 punten op Ludogorets moeten worden goedgemaakt in de laatste twee duels.

Napoli gaat aan kop in de Serie A met 26 punten uit 10 wedstrijden. De ploeg van Luciano Spalletti laat heel Europa zien dit seizoen geweldig voetbal te kunnen spelen. Zo wist Napoli in twee wedstrijden tegen Ajax maar liefst 10 goals te maken en gaan ze met 12 uit 4 fier aan kop in groep A van de Champions League. In de competitie maakten de Raspadori 25 goals en kreeg het er 9 tegen. De laatste vijf competitieduels werden allemaal gewonnen. Zowel thuis als uit pakte Napoli 13 punten uit 5 wedstrijden. De ploeg uit Napels is dus nog de gehele competitie ongeslagen. Sterker, sinds 24 april 2022 werd er niet verloren door Napoli.

De Italiaanse koploper Napoli scoort makkelijk, mede door oud-PSV’er Hirving Lozano. Hij pikte in de laatste 3 duels iedere keer een goaltje mee. De vele doelpunten van Napoli leiden tot de verwachting dat het een ‘on-Italiaanse’, doelpuntrijke pot gaat worden, waarin Napoli aan het langste eind trekt. De laatste zeven wedstrijden van Napoli eindigden allemaal met meer dan 2.5 goal.