‘Nieuwe Haaland’ schiet zijn ploeg naar Eredivisiewinst voor 3 keer je inzet!

In de Euroborg trappen FC Groningen en PSV om 14.30 uur af voor de elfde speelronde van de Eredivisie. Dennis Higler is de arbiter van dienst. Beide ploegen hebben een doordeweekse wedstrijd af moeten werken. FC Groningen speelde op bezoek bij FC Dordrecht voor de KNVB-beker, PSV reisde af naar Londen om voor de Europa League tegen Arsenal te spelen.

FC Groningen kent een moeilijk seizoen. De Trots van het Noorden heeft na 10 wedstrijden pas acht punten weten te verzamelen. In die 10 wedstrijden werd 8 keer gescoord en werden er 22 doelpunten geïncasseerd. Dit brengt FC Groningen niet verder dan de 16e plek, wat zou betekenen dat er nacompetitie moet worden gespeeld tegen degradatie. Uit de laatste 5 duels pakte de ploeg van Frank Wormuth slechts 3 punten, op bezoek bij Cambuur.

In Eindhoven is de stemming beter. De ploeg van oud-topspits Ruud van Nistelrooy pakt zijn punten en staat slechts 1 punt achter koploper Ajax. Geen enkele ploeg in de Eredivisie wist vaker het net te vinden dan PSV, die dat al maar liefst 35 keer deden. Wel wist de tegenstander ook al 14 keer te scoren, er zijn in de Eredivisie zeven clubs die minder tegengoals kregen. Op basis van de laatste 5 wedstrijden is PSV ook koploper, er werden 12 punten gepakt. PSV maakte een zeperd op bezoek bij SC Cambuur, waar het met 3-0 verloor. Er is voor de rood-witten uit Eindhoven nog wel zicht op overwintering in de Europa League. PSV staat na 4 wedstrijden op de tweede plek in groep A.

De grote man bij de ploeg uit Eindhoven is Cody Gakpo. De Eindtovenaar is de enige speler in Europa die de cijfers van Erling Braut Haaland kan bijbenen. Gakpo scoorde dit seizoen al 12 keer en leverde daarnaast 10 assists af aan ploeggenoten. Grote kans dat hij vandaag wederom het net weet te vinden. Daarnaast verwachten wij ook een doelpuntrijk duel. Zowel bij FC Groningen (5 uit 5) als bij PSV (5 uit 7) worden meestal minimaal 3 doelpunten gemaakt.

Live Betting NL - de #1 op live wedden