Deze Nigeriaan is opnieuw doeltreffend in de wedstrijd voor de eerste plaats!

Vandaag staat er een topaffiche in België om het programma! De nummer 1 en nummer 2 van de competitie nemen het tegen elkaar op. We hebben het natuurlijk over KRC Genk en Antwerp.

Antwerp kende een perfecte start van de competitie. Ze wisten de eerste 9 matchen allemaal te winnen. Hierna is de vorm iets verminderd, aangezien ze uit de laatste 4 wedstrijden 6 punten wisten te pakken. Zo verloor de ploeg vorige week bijvoorbeeld 3-0 in Standard, wat geen al te beste prestatie is.

Genk verkeerd in een ongelofelijk goede vorm. Ze wisten hun laatste 6 wedstrijden allemaal te winnen, waardoor ze nu aan kop staan. De enige verliespartij leed de ploeg van trainer Vrancken op de eerste speeldag tegen Brugge, hierna was het enige puntenverlies een gelijkspel tegen Sint-Truiden. De Nigeriaan Onuachu speelde in het begin van het seizoen geen rol in de Limburgse ploeg, maar dat kwam mede door een blessure. De laatste wedstrijden mag hij steeds aan de aftrap verschijnen, wat de laatste 4 wedstrijden resulteerde in een goal voor de boomlange spits. In deze 4 wedstrijden vond hij 6 keer het net.

Als we kijken naar het verleden zien we dat een wedstrijd tussen Genk en Antwerp bijna altijd een garantie is op doelpunten. Sinds 2017 speelden de ploegen 15 keer tegen elkaar, in 4 van deze duels scoorden ze 2 keer of minder. In 11 duels werden er minstens 4 doelpunten gescoord. We verwachten vandaag opnieuw veel goals, en denken dat Onuachu er opnieuw eentje zal prikken.