Daily Double! Onverwachtse koploper wint wederom voor 2 keer je inzet!

In het Vonovia Ruhrstadion speelt VFL Bochum vandaag een thuiswedstrijd, tegen koploper Union Berlin. Om 15:30 zal de nummer 18 van de Bundesliga het dus gaan opnemen tegen de nummer 1 van de Bundesliga.

VFL Bochum werd vorig jaar nog keurig 13e. Dit jaar gaat het echter een stuk dramatischer. De ploeg van Thomas Letsch wist pas 4 punten te behalen. Er werd één keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en acht keer verloren. Met deze 4 punten is Bochum dan ook hekkensluiter. Het seizoen ziet er somber uit voor de ploeg uit de Duitse staat Noordrijn-Westfalen.

Het seizoen voor Union Berlin is totaal het tegenovergestelde van Bochum. De ploeg uit Berlijn won dit seizoen al zeven wedstrijden, speelde twee keer gelijk en verloor pas één keer, van Eintracht Frankfurt. De koploper wist 18 doelpunten te maken en incasseerde pas 6 doelpunten. Het verschil met de nummer twee van de Bundesliga, Bayern München is vier punten. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen door de ploeg van Urs Fischer. Daarnaast kregen ze de afgelopen vijf ook geen tegendoelpunt. Trainer Fischer zal ontzettend blij en trots zijn met de prestaties van zijn ploeg.

Onderling heeft Union ook niet zoveel te vrezen voor VFL Bochum. Van de laatste 5 edities wist Union er 4 te winnen, de andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Union zal het verschil met Bayern op 4 punten willen houden en gebrand zijn om te winnen van de hekkensluiter.