Amsterdammers klappen eroverheen voor 2,5 keer je inzet!

Vanavond spelen de nummer zeven van de Eredivisie, RKC Waalwijk en de nummer één van de competitie, Ajax Amsterdam tegen elkaar. Om 18:45 wordt er afgetrapt in het Mandemakers stadion. De heer Manschot heeft de leiding over de wedstrijd en zal de pot tot een goed eind willen brengen.

RKC Waalwijk doet het eigenlijk verrassend goed dit seizoen. De Waalwijkers wonnen dit seizoen drie keer, speelden vijf maal gelijk en verloren pas twee wedstrijden. Daarmee staan ze op de 7e plek na 10 gespeelde wedstrijden. Er werd 14 punten gehaald door RKC. In deze 10 wedstrijden wisten ze al 20 keer te scoren, maar moesten ze ook 14 keer incasseren.

Ajax Amsterdam staat bovenaan in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen dit seizoen al acht keer, speelden één keer gelijk en verloren ook één pot. Met 25 punten uit 10 wedstrijden staan de Amsterdammers er goed voor. De ploeg van Alfred Schreuder wist al 34 keer te scoren en kreeg daarbij 9 tegendoelpunten. In de Champions League gaat het een stuk minder voor Ajax. Ze wisten pas drie punten te halen uit 4 wedstrijden. Er werd twee keer verloren van Napoli en één keer verloren van Liverpool. Daarnaast werd er ruim gewonnen van Rangers FC.

Gezien het grote krachtsverschil tussen de Waalwijkers en de Amsterdammers, denken wij dat Ajax er flink overheen zal klappen. Vorige week wist Ajax met 7-1 te winnen van Excelsior, wij verwachten een zelfde soort Ajax vandaag.