Subtoppers in KKD maken het elkaar lastig voor bijna 4 keer je inzet!

Het is weer vrijdag, en dat betekent: tijd voor Keuken Kampioen Divisie! Vanavond staat onder andere de wedstrijd tussen de nummers 6 en 9 op het programma, Willem II en Almere City welteverstaan. De wedstrijd die onder leiding staat van Laurens Gerrets trapt af om 20.00 in het Koning Willem II Stadion.

Thuisploeg Willem II bezet momenteel de zesde plaats op de ranglijst, met 18 punten uit 11 wedstrijden. Daarin maakte de Tricolores 17 doelpunten en kreeg er 13 tegen. In de laatste 5 wedstrijden werd er verloren van topploegen Maastricht en Den Bosch, maar wist de ploeg van voormalig Feyenoord-speler Kevin Hofland de overige 9 punten wel te veroveren. De club uit Tilburg zal de winst van vorige week tegen Helmond een goed gevolg willen geven, om zich los te maken van de middenmoot en aan te haken bij de ploegen die gaan spelen om promotie.

Almere City staat op dit moment negende in de KKD, maar zullen proberen zich in de top 8 te spelen, wat recht geeft om een plekje in de nacompetitie. Met 16 punten uit 11 wedstrijden is dit streven allerminst uit zicht. Het doelsaldo is neutraal, met zowel 16 goals voor, als 16 goals tegen. Almere City wist zich deze week ten koste van TOP Oss te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker, met een degelijke 2-0 overwinning. Daarmee heeft Almere City nu 4 van zijn laatste 5 wedstrijden gewonnen. In de laatste 5 competitiewedstrijden werden 10 punten gepakt, waarmee de ploeg van Alex Pastoor laat zien in goede vorm te verkeren. Aanvaller Jeredy Hilterman is belangrijk voor de Zwarte Schapen uit Flevoland, hij wist in zijn laatste vijf Keuken Kampioen Divisie optredens 3 keer te scoren.

Willem II is vanavond als thuisploeg de favoriet. Wij denken dat Willem II de favorietenrol waar weet te maken, maar wel een goal zal moeten incasseren.