Doelpuntrijke topper kent maar één winnaar voor bijna 4 keer je inzet!

De Portugese klassieker O Clássico staat weer op het programma! De wedstrijd tussen FC Porto en SL Benfica gaat vanavond om 21.15 uur van start in het iconische Estádio do Dragão. De wedstrijd krijgt nog eens extra lading, omdat het de strijd is tussen de koploper en de nummer twee van de Liga Portugal. João Pinheiro zal proberen deze kraker in goede banen te leiden, die dus wordt gespeeld in kustplaats Porto.

De Draken uit Porto doen het goed deze competitie en vinden we met 22 punten uit 9 wedstrijden terug op de tweede plek op de ranglijst. In deze negen wedstrijden wist de ploeg van Sérgio Conceição, vader van Ajax-talent Francisco Coceição, al 22 keer te scoren en kreeg het slechts 6 goals tegen. Alle vier de thuiswedstrijden in de competitie werden tot nu toe gewonnen. De topclub uit Portugal staat ook in Europa op een goede uitgangspositie. FC Porto staat na 4 van de 6 wedstrijden op de tweede plaats met 6 punten en heeft overwintering in de Champions League nog in eigen hand.

SL Benfica is zeker niet minder op dreef sinds het aantreden van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt. Onder zijn bewind heeft de club uit Lissabon nog niet verloren. De laatste verliespartij van de Adelaars was, geloof het of niet, thuis tegen FC Porto op 7 mei 2022. De ploeg zal zowel de koppositie áls de ongeslagen reeks graag een vervolg geven tegen rivaal FC Porto. Van een winstreeks kunnen we niet spreken, want Benfica speelde de laatste twee wedstrijden gelijk. In de Champions League speelde het 1-1 op bezoek bij PSG, in de beker werd er via penalty’s gewonnen van het nietige Caldas. Ook Benfica lijkt te gaan overwinteren in de Champions League gezien de tweede plek in groep H, met 5 punten voorsprong op nummer drie Juventus.

De Portugese klassieker lijkt gezien de vorm van beide ploegen en het verleden van deze wedstrijden een ware topper te worden. 4 van de laatste 5 edities in het Estádio do Dragão werden door FC Porto gewonnen, eenmaal werd het gelijk. Bovendien werden in 3 van de laatste 5 edities meer dan 2.5 goals gemaakt. Wij denken dat ook dat het een doelpuntrijke O Clássico wordt, waarin FC Porto aan het langste eind trekt.