Topploeg herpakt zich na pijnlijke nederlaag voor bijna 3 keer je inzet!

Het is weer tijd voor La Liga! Vanavond zal FC Barcelona het gaan opnemen tegen Villarreal. De nummer twee van La Liga tegen de nummer zeven! Er wordt om 21:00 afgetrapt in Camp Nou, onder leiding van arbiter Carlos del Cerro Grande.

FC Barcelona was tot afgelopen weekend de koploper van La Liga. Er werd pijnlijk verloren in El Clasico. Real Madrid was thuis met 3-1 te sterk voor de ploeg van Xavi. In La Liga werd naast deze nederlaag ook één keer gelijk gespeeld. Alle overige wedstrijden werden gewonnen door Blaugrana. Met 22 punten uit negen wedstrijden staat Barca op de tweede plek in La Liga. Ze wisten het net al 21 keer te vinden en kregen pas 4 doelpunten tegen. In de Champions League moet Barcelona nog flink aan de bak, het staat nu op de derde plek, met vier punten uit vier wedstrijden.

Villarreal heeft een degelijk seizoen in La Liga tot dusver. De ploeg van Unai Emery werd vorig jaar zevende, dat is nu exact de plek waar ze op staan. Er werd vier keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. In deze negen wedstrijden kwamen ze 12 keer tot scoren en incasseerde het 3 doelpunten. In de Conference League heeft Villarreal alle 4 de wedstrijden gewonnen, met een doelsaldo van 12-4.

In vijf van de laatste zeven edities wisten beide teams te scoren. Daarnaast wist Barcelona in zes van de laatste zeven thuis edities te winnen.

Wij denken dat Barcelona wederom wint, maar dat Villarreal ook een doelpunt zal maken.