Portugees talent velt hekkensluiter voor bijna 3 keer je inzet!

Vanavond spelen Zulte Waregem en RSC Anderlecht in de Elindus Arena in de dertiende ronde van de Jupiler Pro League. De wedstrijd zal onder leiding staan van de 35-jarige Nicola Laforge. De aanvang staat gepland om 20.45 uur in het West-Vlaanderse Waregem.

Zulte Waregem is na twaalf speelronden de huidige hekkensluiter in de hoogste Belgische divisie, met slecht 8 punten. Afgelopen weekend werd er gewonnen op bezoek bij concurrent Kortrijk wel gewonnen, vanavond kan de ploeg van Senegalese coach M’Baye Leye in punten gelijk komen door de drie punten in het Regenboogstadion te houden. Het publiek zal hopen dat Zulte Waregem weer een succes kan halen in eigen huis, want na winst in de eerste speelronden werden de overige vijf thuiswedstrijden verloren.

Ook RSC Anderlecht kan de punten goed gebruiken. De club uit hoofdstad Brussel staat momenteel op een teleurstellende negende plek, met 16 punten uit 12 wedstrijden. Vorig seizoen werden de Paars-Witten nog derde in zowel de reguliere competitie als de kampioenspoule. Anderlecht zal zich willen oprichten na nederlagen tegen Club Brugge in de competitie, en tegen West Ham in de Europa Conference League.

Het Portugese talent Fabio Silva is dit seizoen de aanvalsleider, als opvolger van Joshua Zirkzee. De 20-jarige spits wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers en was dit seizoen al goed voor 5 goals en 1 assists. Dit maakt hem de most valueable player van Anderlecht. De wedstrijd tegen Zulte Waregem, dat al 26 goals tegenkreeg, is voor hem een mooie tegenstander om aan zijn statistieken te werken.

Wij verwachten dan ook dat Anderlecht er met de volle buit vandoor zal gaan, waarbij Fabio Silva belangrijk zal zijn met een doelpunt voor zijn ploeg.