Topaffiche in Mexico beloofd een lange wedstrijd te worden!

Op het WTA-toernooi in Guadalajara (Mexico) staat er een fantastisch affiche op het programma. Sabalenka en Samsonova, respectievelijk nummer 4 en 22 van de wereld, staan tegenover elkaar. Samsonova verkeerd al enkele maanden in een fantastische vorm. Sinds het begin van het hardcourt-seizoen verloor ze slechts 2 wedstrijden, en wist ze er maar liefst 19 te winnen. Het is dan ook geen verrassing dat de Russische 3 WTA-titels heeft behaald in de afgelopen 3 maanden. Maandag was de nummer 22 van de wereld nog met 6-1/7-5 te sterk voor Kanepi.

Sabalenka is uiteraard een topspeelster, alleen heeft ze soms wat wisselende resultaten. Op de US Open behaalde ze bijvoorbeeld de halve finale, waar ze in 3 sets verloor tegen de nummer 1 van de wereld Swiatek. Vorige week werd de Wit-Russische dan weer in de kwartfinale in San Diego uitgeschakeld door de nummer 47 Vekic. Als we naar de resultaten kijken is het duidelijk dat ze vaak een langere wedstrijd speelt. Van haar laatste 11 wedstrijden speelde ze maar liefst 7 keer 3 sets.

We verwachten een spannende wedstrijd vandaag. Zoals gezegd is de vorm van Samsonova uitstekend, maar Sabalenka blijft een topspeelster waar rekening gehouden moet worden.