Nummer 11 van de wereld in de problemen tegen dit Brits talent!

In Antwerpen staan Hurkacz en Draper vandaag tegenover elkaar. Het belooft een goede wedstrijd te worden tussen de eerste geplaatste en het Britse talent. Voor Draper is de European Open zijn eerste toernooi sinds de US Open. De Brit moest in de derde ronde wegens een blessure tegen Khachanov opgeven. Wel maakte hij veel indruk door in de tweede ronde in 3 sets de nummer 10 van de wereld Auger-Aliassime uit te schakelen. Ook deze week weet de nummer 48 van de wereld weer te overtuigen. Hij schakelde Brooksby met gemak uit, het werd 6-1/6-2. Draper wist maandag zijn opslaggames steeds zonder problemen te winnen. Hij kreeg geen enkel breakpoint tegen, sterker nog, op de opslag van de Brit wist Brooksby slechts 5 punten te pakken.

Hurkacz was enkele weken geleden actief in Astana en Metz. In Metz was de halve finale zijn eindstation, waar hij 7-6/6-4 verloor tegen Sonego. De week erna werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld door Tsitsipas, deze wedstrijd eindigde in 7-6/6-3. De mensen die het tennis een beetje volgen zullen wel weten dat de opslag van Hurkacz een wapen is. Mede hierdoor, en mede door de goede vorm van Draper, verwachten we een spannende wedstrijd. We denken dat er minstens 1 lange set bij zal zijn.