Koploper wint gemakkelijk voor 2,5 keer je inzet!

Vanmiddag zal de koploper en tevens regerend kampioen, Celtic, het gaan opnemen tegen Hibernian, de nummer 3 van de competitie. De wedstrijd wordt om 16:00 afgetrapt in het Celtic Park, gelegen in Glasgow. De arbiter van vandaag is Steven McLean.

Celtic heeft een fantastisch seizoen tot nu toe. Er werd maar liefst acht keer gewonnen, van onder andere groot concurrent Rangers FC (4-0). Daarnaast werd er pas één keer verloren dit seizoen, van St. Mirren (2-0). De ploeg van Australiër, Ange Postecoglou doet het in de nationale competitie dus erg goed. In de Champions League gaat het echter een stuk minder goed. Er werd in 4 wedstrijden pas één punt gehaald door de Schotten. Afgelopen week werd er met 2-0 verloren van RB Leipzig.

De Japanner Kyogo Furuhashi is clubtopscorer van Celtic, en wist in de Premiership al zeven doelpunten te maken in acht gespeelde wedstrijden.

Tegenstander Hibernian staat op de derde plek in de nationale competitie. De ploeg wist vijf wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren drie wedstrijden. Van de laatste 5 wedstrijden, wist Hibernian er vier te winnen, er werd alleen verloren van Dundee United. De ploeg van Lee Johnson scoorden in 10 wedstrijden 12 keer en kreeg 8 tegendoelpunten.

In de laatste 5 wedstrijden wist Celtic maar liefst 17 keer te scoren en incasseerde het 4 goals. Wij denken dat Celtic een makkelijke middag tegemoet gaat, en met 2 doelpunten verschil wint. Daarnaast denken wij dat Furuhashi een doelpunt zal maken voor The Celts.