Canadees scoort wederom voor bijna 4 keer je inzet!

De eerste wedstrijd van het weekend in de Ligue 1 wordt afgetrapt tussen RC Strasbourg en Lille OSC. Het betreft de 11e speelronde alweer. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stade de la Meinau, gelegen in Straatsburg. De scheidsrechter van vanavond is Jérémie Pignard.

RC Strasbourg heeft een matig seizoen. De ploeg wist dit seizoen pas één keer te winnen. Daarnaast werd maar liefst vijf keer gelijkgespeeld en verloren ze vier wedstrijden. In deze 10 wedstrijden wist Racing wel al tien keer te scoren, maar moest het ook al veertien goals incasseren.

Lille OSC beleeft ook geen fantastisch seizoen. De kampioen van 2021 staat momenteel op de 7e plek. Er werden vijf wedstrijden gewonnen, één wedstrijd gelijkgespeeld en Les Dogues verloren al vier wedstrijden. In deze wedstrijden scoorde Lille al 18 keer, maar incasseerde het ook al 18 doelpunten.

De topscorer van Lille heet Jonathan David. De Canadees scoorde dit seizoen al zeven keer in de nationale competitie, waarvan zijn laatste vorige week was. David scoorde de 1-0 tegen RC Lens, wat ook nog eens het winnende doelpunt bleek te zijn.

Onderling heeft Lille niet zoveel te vrezen voor Strasbourg. De laatste acht wedstrijden werden niet verloren door Lille. Er werd vijf keer gewonnen door de noord-Franse ploeg en drie keer gelijkgespeeld.

Wij denken dan Jonathan David weer een doelpunt weet te maken. De Canadees neem took de strafschoppen, wat hem een extra kans geeft om een doelpunt te maken. Daarnaast denken wij dat Lille wederom de winst zal pakken.