Rublev zonder problemen naar de kwartfinale!

In Gijon nemen Rublev en Ivashka het tegen elkaar op voor een plek in de kwartfinale. Rublev is terecht de favoriet. De Rus staat 9de van de wereld, en is al enkele jaren actief in de absolute top. Ivashka staat 70ste op de ranking en is meer een middelmatige speler.

De vorm van beide heren speelt in het voordeel van de nummer 9. Rublev behaalde vorige week de halve finale in Kazachstan, waar hij in 3 sets verloor van Tsitsipas. De eerste 3 rondes wist hij steeds in straight sets te winnen tegen Djere, Zhang en Mannarino. Ook op de US Open maakte Rublev een goede indruk. Daar bereikte hij de kwartfinale, waar thuisspeler Tiafoe met fantastisch tennis doorstootte.

Ook Ivashka maakte indruk op de US Open. Hij versloeg onder andere Hurkacz, maar stuitte uiteindelijk op het Italiaanse talent Sinner. Vorige week werd de Wit-Rus in Bulgarije in de kwartfinale uitgeschakeld door Rune. Deze week begon hij gewoonweg niet goed. Tegen de Spaanse veteraan Lopez had hij namelijk 3 sets nodig.

Vorig jaar speelden beide heren nog tegen elkaar in Sint Petersburg. Toen bleek Rublev met 6-4/6-4 te sterk. Gezien de vorm van beide heren verwachten we opnieuw een simpele zege voor Rublev.