De Haaland van de Turkse velden scoort voor bijna 3 keer je inzet!

Het is wordt tijd voor de Europa League. AEK Larnaca zal het thuis gaan opnemen tegen Fenerbahçe. De wedstrijd wordt om 18:45 afgetrapt in de AEK Arena, en staat onder leiding van de Poolse arbiter, Pawel Raczkowski.

AEK Larnaca staat in de competitie op een 4e plek. Na 6 speelrondes wisten de Cyprioten drie keer te winnen, speelden ze één keer gelijk en verloren ze twee keer. In de Europa League weten de Cyprioten nog niet veel punten te pakken, er werd verloren van Stade Rennes, gewonnen van Dynamo Kiev, en vorige week verloren van Fenerbahçe, met 2-0. De ploeg uit Cyprus staat met 3 punten dan ook op de derde plek, waarin ze twee keer wisten te scoren en vier keer moesten incasseren.

Fenerbahçe staat ook op een 4e plek in de Turkse competitie, met een wedstrijd minder dan de top 3. Er werd vijf keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Al zeven wedstrijden op rij wist de grootmacht uit Turkije niet te verliezen. Ook in de Europa League gaat het dus goed, met twee overwinningen en één gelijkspel staat de ploeg van Jorge Jesus op de eerste plek. Bij een overwinning is Fenerbahçe zeker van een plek in de knock-outs.

Een speler om uit te lichten is Enner Valencia. De spits van Fenerbahçe heeft Haaland-achtige cijfers. De Ecuadoriaan scoorde in acht wedstrijden al tien keer. In de laatste wedstrijd wist hij zelfs een hattrick te maken, waardoor Fenerbahçe met 5-4 wist te winnen.

Wij denken dat Valencia een belangrijke schakel zal zijn in de overwinning tegen AEK Larnaca.