Koning van de assists voor 2,5 keer je inzet!

In groep H van de Champions League worden vanavond twee wedstrijden gespeeld. De eerste wordt gespeeld tussen Maccabi Haifa en Juventus, de nummer vier en drie van groep H. Daarnaast spelen Paris Saint-Germain en SL Benfica tegen elkaar voor de koppositie. De wedstrijd vindt plaats in Parijs, op het Parc des Princes.

PSG staat in de competitie met 26 punten uit 10 wedstrijden bovenaan, er werd dit seizoen nog niet verloren. De Parijzenaren wonnen acht wedstrijden en speelden twee keer gelijk. Ze wisten al 28 keer te scoren en kregen pas 5 doelpunten tegen. De ploeg van nieuwe trainer, Christophe Galtier, beleeft sowieso een goed seizoen, want in de Champions League staat het ook bovenaan. De ploeg won van Juventus en Maccabi Haifa en speelde gelijk tegen de tegenstander van vanavond, Benfica. De regerend kampioen heeft al 27 wedstrijden niet verloren.

Neymar JR. heeft na een aantal moeizame seizoenen, waarin hij veel geblesseerd was, dit jaar een fantastisch seizoen. De Braziliaan zorgde in de competitie al voor 15 doelpunten (8 goals, 7 assists) en in de Champions League al voor 3 doelpunten (1 goal, 2 assists).

Benfica heeft onder nieuwe trainer Roger Schmidt ook een fantastisch seizoen. De van PSV overgekomen trainer staat in de Portugese competitie ook bovenaan. De ploeg won acht wedstrijden en speelde één keer gelijk. Ook in de Champions League werd nog niet verloren, zo won Benfica van Maccabi Haifa en Juventus en speelde het gelijk tegen Paris. Ook de Portugese club is al een hele poos ongeslagen, namelijk 22 wedstrijden.

Wij denken dat Neymar zijn huidige vorm vasthoudt en weer een assist zal leveren aan één van zijn ploeggenoten.