Der Klassiker kent in waanzinnige wedstrijd voor 2 keer je inzet!

In het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund, zal vanavond Bayern München te gast zijn. De zogeheten “Der Klassiker” staat weer op het programma! De wedstrijd staat onder leiding van Deniz Aytekin en zal om 18:30 van start gaan. Dit is de grootste wedstrijd in de Bundesliga, omdat het vaak gaat tussen de nummer één en twee van de competitie.

Borussia Dortmund heeft een bewogen seizoenstart. In de Bundesliga wist het pas 15 punten te pakken uit 8 wedstrijden. Die Gelben wonnen vijf van hun potten en verloren er drie. In die wedstrijden scoorden ze elf keer en incasseerde het tien goals. De ploeg van Edin Terzic doet het in de Champions League een stuk beter. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen (3-0 tegen Kopenhagen, 1-4 tegen Sevilla). Er werd alleen verloren van Manchester City, met minimale cijfers (2-1).

Voor Bayern München geldt eigenlijk precies hetzelfde. De ploeg van Julian Nagelsmann staat net als Dortmund niet op de plek waar zij horen, namelijk op de 4e plek. Der Rekordmeister won vier potten, speelde drie keer gelijk en verloor één keer. De ploeg wist in acht wedstrijden al 23(!) keer te scoren en incasseerde pas 6 goals. In de Champions League won het alle drie hun potten, en staat het bovenaan. Daarnaast scoorde de ploeg uit München maar liefst 9 keer en incasseerde het nog geen tegengoal.

Onderling is het voor Borussia Dortmund een pijnlijke statistiek, de ploeg verloor namelijk de laatste acht edities op rij. Wel vielen er altijd veel goals bij deze wedstrijd, zo scoorden beide teams in de laatste zes edities en vielen er dus ook meer dan tweeënhalf doelpunten.

Wij denken dat Bayern wederom de winst pakt en dat er veel goals zullen vallen!