De Geelblauwen behalen minimaal één punt voor 2,5 keer je inzet!

Vanavond staat de eerste wedstrijd van speelronde 9 in de eredivisie op het programma. FC Groningen speelt thuis tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadium, een aantal jaar geleden nog de Euroborg genoemd. De wedstrijd begint om acht uur. 

Groningen staat op dit moment op een twaalfde plek en wist acht punten binnen te slepen in acht wedstrijden. De ploeg van Frank Wormuth wist twee keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en vier keer te verliezen. In deze wedstrijden kwam FC Groningen acht keer tot scoren en moesten ze zestien goals incasseren. Cyril Ngonge en Ricardo Pepi zijn de topscorers van FC Groningen, met allebei twee goals.

RKC staat drie plekken boven FC Groningen, namelijk op de negende plek.

De Geelblauwen wisten tien punten te behalen uit acht wedstrijden. Het team van Joseph Oosting wist twee keer te winnen, vier keer gelijk te spelen en vier keer te verliezen. RKC wist in deze acht wedstrijden zeventien doelpunten te maken en moest 12 doelpunten incasseren. Iliass Bel Hassani en Michiel Kramer zijn de topscorers, beide wisten vier goals te maken.

De laatste drie onderlinge edities heeft RKC Waalwijk niet verloren. Twee keer wisten ze te winnen en één keer eindigde het duel 1-1.

Wij verwachten dat RKC wint of gelijkspeelt. Daarnaast denken we dat beide teams een doelpunt maken.