Koploper in de competitie neemt nu ook koppositie over in de Europa League voor ruim twee keer je inzet!

In het Emirates Stadium, gelegen in Londen, zal Arsenal het gaan opnemen tegen het Noorse FK Bodø Glimt. Dit is voor Arsenal pas de tweede groepswedstrijd, omdat tijdens het rouwproces van Queen Elisabeth er niet gevoetbald werd in Engeland, speelden zij hun tweede wedstrijd niet. De wedstrijd wordt om 21:00 afgetrapt en staan onder leiding van de Duitse arbiter, Harm Osmers.

Arsenal is het seizoen fantastisch begonnen, in de Premier League verloor het pas één keer en won het maar liefst zeven keer. Afgelopen weekend wisten The Gunners, de London-derby van Tottenham Hotspur met 3-1 te winnen. De ploeg van Mikel Arteta verkeert in bloedvorm en staat momenteel bovenaan in de Premier League. In de Europa League werd de enige gespeelde wedstrijd met 1-2 gewonnen van FC Zürich.

Gabriel Jesus, overgekomen van Manchester City, beleeft bij Arsenal een goed seizoen. De Braziliaan wist in de Premier League al vijf doelpunten te maken en gaf daarbij ook nog eens drie assists in acht wedstrijden!

FK Bodø Glimt nadert het einde van het seizoen in Noorwegen. De ploeg staat momenteel op een tweede plek in de Eliteserien, met 45 punten uit 24 wedstrijden. De Noren verloren de afgelopen drie wedstrijden niet. In de Europa League gaat het tot dusver ook goed voor Bodø Glimt. De ploeg van Kjetil Knudsen speelde gelijk tegen PSV (1-1) en won daarna van FC Zürich (2-1), daarmee staan ze momenteel op de eerste plek.

Bij beide teams vallen er veel doelpunten, zo viel er bij Arsenal de laatste 8 wedstrijden meer dan tweeënhalf doelpunt, en bij Bodø Glimt wisten beide teams in de laatste 6 wedstrijden te scoren

Wij denken dat Arsenal de drie punten in Engeland houdt, en dat dat mede mogelijk wordt gemaakt door de topschutter Gabriel Jesus. Daarnaast denken we dat het een doelpunt rijke pot wordt.