The Hurricane weet het weer te doen tegen de Schotse nummer 2 van de wereld!

Vanavond start de World Grand Prix in het darts. Mijn favoriet tornooi van het jaar. De reden waarom ikzelf zo een grote fan ben van dit tornooi is omdat er een andere spel vorm als de gewone 501 single in dubble out wordt gespeeld. In dit tornooi moet je telkens starten met een dubbel vooraleer je verder kan gooien.

In de eerste ronde treft de nummer 2 van de wereld Peter Wright het nummer 33 van de wereld Kim Huybrechts. Een simpele partij voor Schot zou je dus zeggen. Maar als je gaat kijken naar de onderlinge duels dan blijkt dit absoluut niet zo, zo wist Kim de laatste 3 onderlinge partijen nog te winnen. Alsook de huidige vorm van Wright is alles behalve goed zo verloor hij op de laatste European Open zijn eerste wedstrijd meteen tegen Zonneveld en negeerde hij nog compleet het vuistje van hem voor de decider. Ook de 8ste finale van de World series finales verloor hij nog zeer recent.

Kim heeft dan weer een zeer tof tornooi achter de rug met de laatste Euro Tour want die was zo waar in België. En daar wist hij voor eigen volk Van Gerwen te verslaan door in de laatste leg uit te gooien met 134.

We verwachten dat Kim zijn goede vorm kan doortrekken en het vandaag Wright zeer moeilijk gaat maken en misschien zelfs gaat winnen.