Topclubs beleven beide een simpele zaterdag voor bijna drie keer je inzet!

Vandaag moeten zowel PSV als Ajax voetballen, tegen respectievelijk SC Cambuur en Go Ahead Eagles. PSV speelt om 16:30, uit bij SC Cambuur, terwijl Ajax het thuis zal opnemen tegen de Eagles. De Eindhovenaren en Amsterdammers hebben dit seizoen beide pas één keer verloren en wisten zes keer te winnen.

SC Cambuur staat met 4 punten bijna onderaan in de Eredivisie, de club speelde gelijk tegen Utrecht en wonnen van Fortuna Sittard, maar verloor inmiddels ook al 5 keer. De club uit het noorden van Nederland verloor de laatste 4 wedstrijden.

PSV Eindhoven staat bovenaan de ranglijst, met 18 punten uit 7 wedstrijden. De Eindhovenaren wisten dit seizoen 6 keer te winnen, en verloren ook pas 1 keer. PSV wist al 28 keer te scoren en kreeg daarnaast 10 goals tegen. Met name aanvoerder Gakpo en aanwinst Simons weten het net makkelijk te vinden, zij scoorden samen al 14 keer!

Wij denken dat de Eindhovenaren een gemakkelijke avond tegemoet gaan en met minimaal twee doelpunten verschil zal winnen.

Ajax speelt om 20:00 thuis tegen de Eagles. De Amsterdammers verloren dit seizoen pas 1 keer en wisten 6 wedstrijden te winnen. In die 7 wedstrijden wist Ajax maar liefst 22 keer te scoren en kregen ze pas 5 goals tegen.

Go Ahead Eagles staat met 6 punten op de 13e plek op de ranglijst. De eerste 5 potten werden allemaal verloren door de club uit Deventer, maar de laatste 2 wedstrijden werden beide gewonnen.

Wij denken dat het krachtsverschil veel te groot is en dat de Amsterdammers met minimaal drie doelpunten verschil zullen winnen.