Buurlanden strijden voor de groepswinst, levert je ruim twee keer je inzet op!

In het Estádio Municipal de Braga staat in League A, Group 2 vandaag een pot klaar tussen twee zuid Europese landen, Portugal en Spanje. De nummer 9 van de wereld zal het thuis gaan opnemen tegen de nummer 6 van de wereld, Spanje.

Portugal weet te overtuigen in de Nations League, zo werd er pas één keer verloren, van Zwitserland. Daarnaast werd er drie keer gewonnen en speelden de Portugezen één keer gelijk. Daarmee staan ze met 10 punten op de eerste plek. Afgelopen zaterdag wist Portugal met ruime cijfers te winnen van Tsjechië, 0-4. Het land van onder meer sterspeler Cristiano Ronaldo, wist al 11 keer te scoren in 5 wedstrijden, en incasseerde pas 2 goals.

Spanje wist afgelopen week niet te winnen, er werd met 1-2 verloren van Zwitserland. Het team van Luis Enrique was oppermachtig in balbezit (75%), maar wist dit niet tot veel kansen te leiden. De Spanjaarden wonnen twee keer in de Nations League, speelden twee keer gelijk en verloren net als de Portugezen ook pas één keer.

De vorige editie eindigde in een 1-1 gelijkspel. De landen, die uit het zuiden van Europa komen, spelen wel vaker gelijk, zo werden alle 4 de vorige edities gelijkgespeeld.

Wij denken dat Portugal de wedstrijd ditmaal zal gaan winnen, omdat ze erg wisten te overtuigen tegen Tsjechië. Daarnaast wist Spanje niet tegen Zwitserland te overtuigen en daarmee denken wij dat Portugal groepshoofd zal worden.