Onverwachtse groepswinst levert je 2,5 keer je inzet op!

In het Ernst Happel Stadion te Wenen staat er om 20.45 een wedstrijd klaar tussen Oostenrijk en Kroatië. De één speelt nog om degradatie te voorkomen uit League A, terwijl de ander juist speel om groepshoofd te worden in League A, en door te gaan naar de Play-offs.

De nummer 33 van de wereld Oostenrijk draait niet lekker in de Nations League, ze wisten pas één keer te winnen, dit was overigens wel van Kroatië, er werd destijds gewonnen met 0-3. De Oostenrijkers verloren daarnaast drie wedstrijden en speelden één keer gelijk. Oostenrijk wist de laatste vier wedstrijden geen één keer te winnen en met de blessure van Konrad Laimer (RB. Leipzig) zal het een lastige wedstrijd worden.

Kroatië beleeft een betere periode in de Nations League, afgelopen drie wedstrijden werden alle drie gewonnen. De Kroaten wisten uit in Frankrijk te winnen, en wisten tweemaal te winnen van Denemarken. Daarnaast speelde Kroatië één keer gelijk, wederom tegen de nummer 4 van de wereld, Frankrijk. Er werd alleen verloren van Oostenrijk, de allereerste wedstrijd. Kroatië lijkt een goede vorm te hebben, en dat geldt zeker voor topspeler Luka Modrić. De speler van Real Madrid speelt dit seizoen uitstekend, en lijkt alleen maar beter te worden.

Wij denken dat Kroatië er met de winst van door gaat, omdat Oostenrijk een mindere fase mee maakt, en daarnaast zal Kroatië gebrand zijn om groepshoofd te worden en een goede voorbereiding te willen draaien voor het WK. Oostenrijk wist het WK niet te behalen.