Recordhouder scoort de openingstreffer voor bijna 5 keer je inzet!

Vanavond staat de vijfde groepswedstrijd in de Nations League op het programma. Tsjechië en Portugal nemen het tegen elkaar op. De wedstrijd begint om kwart voor negen en wordt gespeeld in het Sinobo Stadium in Praag.  

Tsjechië heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK. In de halve finale verloren ze met 1-0 van Zweden. In de Nations League staan de Tsjechen op een derde plaats in de groepsfase. Tsjechië behaalde vier punten uit vier wedstrijden.

De Tsjechen wonnen 1 keer, speelde één keer gelijk en verloren twee keer. In deze wedstrijden scoorden ze vier keer en kregen ze zeven goals tegen.

De Portugezen hebben zich wel weten te plaatsen voor het WK. Door in de halve finale te winnen van Turkije en in de finale Noord-Macedonië te verslaan. In de Nations League staan de Portugezen op een tweede plaats achter koploper Spanje. Portugal wist zeven punten te verzamelen uit vier wedstrijden. De eerste wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen Spanje. Daarna werd er gewonnen van Zwitserland en Tsjechië. De vierde wedstrijd werd verassend verloren van Zwitserland. Door het kwaliteitsverschil wordt Portugal deze wedstrijd als favoriet bestempeld, doordat ze onder meer over spelers als Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes en Cancelo beschikken. 

Gezien de doelgerichtheid en het scorend vermogen verwachten wij dat Cristiano Ronaldo, ook wel CR7, de openingstreffer maakt.