Nederlandse glorie voor 2.2 keer je inzet!

De wegkoers van de vrouwen op zaterdag is 164,3 kilometer lang, met ruim 2.400 hoogtemeters. In het voormalige mijnstadje Helensburgh, ongeveer halverwege tussen het hart van Sydney en Wollongong, wordt begonnen met een neutralisatie. De rensters passeren een alleraardigste hindoëistische tempel alvorens op Lawrence Hargrave Drive met de vlag zal worden gezwaaid. Vanaf dan is het 27,7 kilometer karren tot aan de eerste finishpassage.

De aanloopfase geschiedt langs de kust. Het is een mooie kans om de toch al vrij toeristische kustweg nog eens extra in de verf te zetten. De meute krijgt de kans om over de bekende Sea Cliff Bridge te rijden. Als dat geen mooie plaatjes oplevert…

Vervolgens zetten de rensters koers richting Mount Keira, de veruit langste klim op het WK-parcours. De top – tevens het hoogste punt van de route – ligt op 473 meter boven zeeniveau. op zo’n 125 kilometer voor de finish. De grote vraag is: wat gaat er hier gebeuren? Kan op de bijna zeven kilometer lange klim door het regenwoud van Illawarra Escarpment het zooitje al helemaal uit elkaar worden geranseld? Met name in het begin van de klim is het volgens onze vrienden van MyCols steil, maar na een gemakkelijker middenstuk zijn ook de laatste kilometers niet te onderschatten.

Na de een redelijk technische afdaling beginnen de rensters al vrij snel aan de plaatselijke ronde van 17,1 kilometer in Wollongong: het Wollongong City Circuit. Na zes passages over dit lokale circuit, kennen we de nieuwe wereldkampioene. Op het rondje vinden we eigenlijk twee klimmetjes kort na elkaar. Het begint met Mount Ousley, een klimmetje dat we nog wel kennen van de tijdritten en de Mixed Relay. Iets meer dan vijfhonderd meter aan een gemiddelde van 6,9%, met 11,4% als maximum.

Niet geweldig lastig, maar wel in combinatie met Mount Pleasant, die zich aandient na een zeer korte afzink. Mount Pleasant is een verraderlijke benaming voor de helling, want heel Pleasant is het allemaal niet. Maximaal 16,2% klimmen door de suburb, langs de vrijstaande huizen. Het gemiddelde komt volgens MyCols uit op zo’n 9,2 procent over een afstand van 963 meter. Natuurlijk zijn op bijna elk WK de Nederlandse vrouwen de favoriet. Dat is ook deze nacht niet anders. De vraag is alleen nog volgens vele wordt het Marianne Vos en is Van Vleuten toch hersteld van haar val tijdens de mixed relay. We spelen daarom vandaag ook dat Nederland wereldkampioen wordt. Een zeer mooie en grote kans aangezien zowat alle favorieten van Nederlandse afkomst zijn.

Live Betting NL - de #1 op live wedden