Schotten winnen en beide teams scoren voor ruim zes keer je inzet!

De eerste wedstrijd in de Nations League wordt afgetrapt tussen Schotland en Oekraïne. Beide teams zitten in groep B, en zouden graag de stap naar groep A willen maken. Zowel de Schotten als de Oekraïners wisten zich niet voor het WK in Qatar te plaatsen en dus zullen zij zich op de Nations League focussen.

Schotland won in de Nations League twee keer, beide keren werd er gewonnen van Armenië, 2-0 en 1-4. Uit bij de Ieren werd er met 3-0 verloren. De Schotten staan met 6 punten op de tweede plek, achter Oekraïne.

Oekraïne wist tweemaal te winnen in de Nations League, Ierland werd verslagen met 0-1 en Armenië werd verslagen met 3-0. De Oekraïners speelden ook één keer gelijk, dit was eveneens tegen Ierland, er werd met 1-1 gelijk gespeeld.

De vorige editie tussen de twee was een belangrijke pot, beide teams konden zich destijds nog plaatsen voor het WK in Qatar. De wedstrijd eindigde in een 1-3 voor de Oekraïners, die later alsnog het WK misliepen, omdat ze de finale ronde van Wales verloren. Beide teams wisten zich dus jammer genoeg niet te plaatsen voor het WK.

Wij denken dat de Schotten erop gebrand zijn om een revanche te nemen op Oekraïne, en de winst in het Verenigd Koninkrijk weten te houden. Daarbij denken we dat de Oekraïners net als in de vorige editie wel een doelpunt weten te maken.