De slechte vorm van deze spelers zorgt voor een 3-setter!

Karatsev en Sonego staan vandaag tegenover elkaar op het ATP-toernooi in Metz. Voor beide spelers is dit een uitstekende kans om eindelijk terug een keer wat verder in het toernooi te geraken. De vorm van zowel Karatsev als Sonego is namelijk zeer slecht.

Karatsev wist in zijn hardcourt-seizoen tot nu toe slechts 1 wedstrijd te winnen. Dit was in de eerste ronde in Cincinnati, waar hij Nakashima met 7-5/7-5 versloeg. Verder verloor de Rus 3 keer in de eerste ronde van een toernooi. In Washington bleek Ymer te sterk in 3 sets, waarna hij door Cressy in 2 sets werd verslagen. Zijn andere 2 verliespartijen waren tegen Schwartzman en Fognini.

Sonego wist 3 wedstrijden te winnen in zijn hardcourt-seizoen, maar dit kwam omdat hij in Cincinnati kwalificaties moest spelen. Daar won hij gemakkelijk in 2 sets van Millman en de nummer 850 van de wereld Klahn. In het hoofdtoernooi was de eerste ronde meteen zijn eindstation, aangezien hij in 3 sets verloor van Shelton. Verder verloor de Italiaan van Cressy en Thompson.

Als we naar de vorige ontmoetingen kijken tussen deze heren, zien we dat ze sinds 2021 3 keer tegen elkaar hebben gespeeld, en 3 keer eindigde de wedstrijd in 3 sets. Als we dit combineren met de slechte vorm van beide spelers, verwachten we dat het een 3-setter wordt.