Rotterdammers nemen de drie punten mee uit Eindhoven voor bijna vier keer je inzet!

Vandaag staan PSV Eindhoven en Feyenoord Rotterdam recht tegenover elkaar. De nummer drie tegen de nummer twee uit de Eredivisie. Deze wedstrijd staat altijd garant voor veel goals en chaos.

PSV Eindhoven is dit seizoen goed begonnen, het wist vijf keer te winnen en verloor alleen van FC Twente. Europees werd er vorige week gelijk gespeeld tegen het respectievelijk Noorse Bodø/Glimt, waar eigenlijk van gewonnen had moeten worden, maar de thuisploeg gaf niet thuis. Xavi Simons bleek een fantastische aankoop te zijn voor de Eindhovenaren, de jonge middenvelder staat al op zes goals en twee assists in zes wedstrijden! Ook Cody Gakpo, de aanvoerder, is het seizoen erg sterk begonnen, hij wist het net al zeven keer te vinden en gaf daarbij ook nog eens drie assists!

De club van Arne Slot beleeft tot dusver ook een fantastisch seizoen, in de competitie werd er nog geen één keer verloren, en staat met 16 punten uit zes wedstrijden op de tweede plek. Europees wisten zij zich deze week te revancheren, na die week ervoor verloren te hebben van Lazio Roma. Sturm Graz werd overrompeld door de Rotterdammers, die in De Kuip met 6-0 te sterk waren voor de Oostenrijkse ploeg. De Rotterdammers zijn inmiddels al negen wedstrijden ongeslagen.

Onderling is dit altijd een topper in de Eredivisie, zo worden Feyenoord en PSV al jaren gezien als de grootste voetbalclubs van Nederland (samen met Ajax). Feyenoord heeft al negen keer niet verloren van de Eindhovenaren. Ook dit seizoen verwachten wij niet dat Feyenoord zal verliezen, sterker nog, we verwachten dat zij de winst mee naar Rotterdam zullen nemen.