Opnieuw Nederlandse glorie in de Gooikse Pijl voor 4 keer je inzet!

Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen en Fabio Jacobsen – de organisatie van de Gooikse Pijl kan rekenen op de komst van ’s werelds beste sprinters. Niet gek, als je naar het parcours kijkt. De route is gemaakt voor de snelle mannen en dus mogen we ons opmaken voor een koninklijke massasprint. Volgt Jakobsen zichzelf op, of gaat iemand anders er met de bloemen vandoor?

Het parcours van de Gooikse Pijl 2022 is identiek aan die van de editie van vorig jaar. Dat betekent een opnieuw behoorlijk vlakke route. Net als in 2021, vertrekken de renners vanuit Halle. Na een kleine 25 kilometer passeren ze in Gooik voor een eerste maal de streep, waarna nog acht keer een plaatselijke ronde verreden moet worden. Deze lus is 21,8 kilometer lang en bevat geen noemenswaardige hellingen, al glooit het wel wat. Dit zal voor de sprinters geen problemen opleveren.

In de lokale ronde door het Vlaams-Brabantse land komt het peloton langs Leerbeek, Oetingen, Vollezele, Denderwindeke – een gemeente die we nog kennen uit de oude Ronde van Vlaanderen – om vervolgens weer terug te keren richting Gooik. Na 199 kilometer vindt de finish in de Strijlandstraat plaats. De laatste bocht is op 900 meter voor de aankomst. Op 400 meter buigt de weg nog wat af naar links, dus positionering gaat belangrijk zijn.

Winnaar van vorig jaar Fabio Jakobsen is in zeer goede doen, hij won eergisteren ook nog het Kampioenschap Van Vlaanderen. Gisteren gaf hij ook nog op in de Primus Classic dus dat wil zeggen dat hij toch wel zijn pijlen op vandaag heeft gericht. Zijn grootste concurrent is Jasper Philipsen de winnaar van 2 etappes in de Tour De France dit jaar. Hij hervatte zijn seizoen daarna ook zeer goed in Denemarken met een ritzege en een tweede plek. Maar in de Vlaamse velden laat hij het voorlopig liggen met een 4de, 6de en een 15de plek in de voorbije koersen.

We verwachten dan ook dat Jakobsen vandaag beter in vorm zal zijn dan Philipsen en dan dus ook de ritzege mee naar huis zal nemen.

Live Betting NL - de #1 op live wedden