Blijven Bergwijn en Ajax winnen voor een aantrekkelijke ODD?

Vandaag om 16:45 gaat de kraker tussen AZ Alkmaar en Ajax van start. De wedstrijd gaat tussen de nummer één en vier van de competitie, dus dit beloofd een leuke pot te worden. Beide teams zijn nog ongeslagen, waar Ajax zelfs nog geen één keer punten verloor. AZ is ook erg sterk aan het seizoen begonnen, met vier overwinningen en twee gelijke spelen. De Alkmaarders wisten te winnen van SC Cambuur, FC Emmen, Go Ahead Eagles, en Sparta Rotterdam. Daarnaast speelde ze gelijk tegen NEC Nijmegen en FC Twente. In zes wedstrijden wist AZ elf keer te scoren en moesten ze vier goals incasseren.

Ajax heeft dit seizoen nog geen punten laten liggen en staat met achttien punten bovenaan in de competitie. Ajax wist te winnen van Fortuna Sittard, FC Groningen, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, SC Cambuur en SC Heerenveen. De Amsterdammers scoorden in bovenstaande wedstrijden maar liefst 21 keer en kregen 3 doelpunten tegen. Met zes doelpunten is Bergwijn de meest scorende Ajacied in de competitie. Hierdoor staat hij gedeeld tweede in de topscoorderslijst van de Eredivisie.

Wij denken dat Ajax de kater van afgelopen week tegen Liverpool wegspoelt en drie punten meeneemt. Daarnaast denken wij dat Bergwijn weer een doelpuntje mee pikt.