Opnieuw een lange wedstrijd voor Bogdan tegen de Wimbledon-winnares!

De halve finale is aangebroken in Slovenië. Rybakina en Bogdan mogen het dus tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale. De Wimbledon-winnares zal na haar wisselvalig hardcourt-seizoen blij zijn dat ze weer in de laatste fase van een toernooi zit. Zowel op de US Open als in San Jose werd de Oekraïense in de eerste ronde uitgeschakeld. Wel wist de nummer 25 van de wereld in Cincinnati de kwartfinale te bereiken. Deze week was ze niet erg overtuigend. In de eerste ronde speelde ze een thriller tegen de nummer 173 van de wereld, wat eindigde in 6-7/6-4/7-6.

Voor Bogdan is dit een uitstekende week. Ze schakelde zowel Tomljanovic als Haddad Maia in 3 sets uit, wat uiteraard 2 topprestaties zijn. In de 2de ronde van het toernooi won ze ook al in 3 sets, dit was tegen Zidansek. Deze resultaten zullen voor de Roemeense extra fijn zijn, aangezien ze op de US Open al in de kwalificaties verloor.

Dit zal de eerste ontmoeting worden tussen deze dames. We verwachten een spannende wedstrijd. Rybakina is in principe de betere speelster, maar Bogdan weet deze week veel indruk te maken. We sluiten een 3-setter dus zeker niet uit.