Glorie voor bijna gepensioneerd rensters Van Vleuten op WK tijdrijden voor de vrouwen!

Het af te leggen traject is 34,2 kilometer lang met in totaal 312 hoogtemeters. Het startpodium zal op Market Street staan, in het meest historische deel van de stad. Vanaf daar slingert en golft het richting het enige klimmetje op het parcours, onder meer langs de fraaie botanische tuinen. De voornaamste hindernissen zijn enkele bochten van negentig graden en een rotonde.

Op Dumfries Avenue loopt het serieus op. Lang is dit klimmetje niet, maar het is wel een echte kuitenbijter die je helemaal uit je ritme kan halen. Na een korte afdaling en nog een aantal serie bochten draaien we Carters Lane op. Nog even moeten de rensters naar het noorden, maar na het ommetje via Marlo Road hoeft er vrijwel niet meer geremd te worden tot aan de finish.

De streep ligt zowat aan het strand, maar de tijdritkanonnen kunnen pas na twee finishpassages een duik in de zee nemen. Want het net beschreven, toch wel redelijk technische rondje moet nog een keer worden afgelegd.

Op dit 2 WK staan 2 grote favorieten aan de start. Uittredend wereldkampioen Ellen Van Dijk en de dame die elke grote ronde heeft gewonnen dit jaar Annemiek Van Vleuten. Van Dijk werd vorig jaar op een biljartvlak parcours in Brugge nog wereldkampioen, maar dit jaar zal er meer techniek aan te pas komen op het parcours. Daarom denken we ook dat Van Vleuten die in bloedvorm verkeerd wereldkampioen zal worden.

Live Betting NL - de #1 op live wedden