Halve finales van EK basketbal beloven spektakel voor 2 keer je inzet!

Op de halve finales van EK basketbal vanavond treft Frankrijk Polen en later op de avond komt gastland Duitsland ook nog aan de bak tegen Spanje.

De eerste wedstrijd van de avond is die dus tussen Frankrijk en Polen. Frankrijk is de duidelijke favoriet. Ook al heeft Polen in zijn vorige wedstrijd het grote Slovenië uitgeschakeld alsnog verwacht iedereen dat Frankrijk zich wederom weet te plaatsen voor de finale. De odd dat Frankrijk zal winnen ligt dan ook zeer laag. Wel kwam ik een andere leuke quotering tegen en dat was van de winnaar van de tweede helft. Opvallend is dat Frankrijk elke wedstrijd dat het won de EK ook de tweede helft wist te winnen. Ook in zijn laatste wedstrijd tegen Polen won het vlotjes de tweede helft. Bij Polen is die statistiek niet van toepassing. Zo verloren zij in de kwartfinale nog de tweede helft. Opvallend is ook dat Polen in beide verlies partijen dit EK zowaar elk kwart verloor. We verwachten dan ook dat vandaag Frankrijk de tweede helft zal winnen.

De tweede wedstrijd van vanavond gaat tussen Duitsland en Spanje. De Duitsers hebben in de kwartfinale geschitterd voor eigen supporters door verassend Griekenland uit te schakelen. Spanje won op zijn beurt dan weer vrij comfortabel van Finland. Als we naar de voorbije onderlinge duels kijken zien we dat Spanje al elke keer heeft gewonnen tegen Duitsland. Maar omdat Duitsland thuis speelt is het voor ons absoluut niet zeker dat ze dat ook deze keer weer gaan. Wel opvallend is dat elke partij op een vrij laag punten totaal eindigde zo is het gemiddelde van alle onderlinge wedstrijden maar 145 punten en wist Spanje maar maximaal 85 punten te halen en Duitsland slechts 76. Je kan dus wel zeggen dat er niet enorm veel word gescoord tussen beide ploegen. Ook het gemiddelde van de voorbije 10 wedstrijden van beide ploegen ligt zeer laag. Zo vielen er bij Duitsland gemiddeld 166 punten en bij Spanje zelfs maar 163. Spanje wist ook maar gemiddeld 88 punten te scoren en Duitsland slechts 87 punten.

We verwachten dan ook dat er vanavond minder dan 178 punten zullen gemaakt worden.

Live Betting NL - de #1 op live wedden