Haddad Maia niet zonder problemen naar de halve finale!

De kwartfinales van het tennistoernooi in Slovenië zijn aangebroken. Haddad Maia neemt het op tegen Bogdan. Dit is de 3de ontmoeting tussen beide dames, de vorige 2 keer wist Haddad Maia te winnen. In mei dit jaar was hun laatste duel, die eindigde in 5-7/6-3/6-1, wat dus ruim over 20.5 games is.

Haddad Maia is aan een wisselvallig hardcourt-seizoen bezig. In Toronto wist ze knap de finale te bereiken, waar ze verloor tegen een sterke Halep. De eerste ronde was dan weer haar eindstation zowel in San Jose als in Cincinnati. Deze week won de Braziliaanse met 7-6/6-3 tegen Tauson en met 6-1/6-4 tegen Bucsa.

Voor Bogdan is dit pas het 2de toernooi wat ze op hardcourt speelt de afgelopen maanden. Dit komt omdat de Roemeense een challenger-toernooi in eigen land speelde op gravel. Na een moeizaam toernooi in New York, waar ze in de kwalificaties van de US Open al werd uitgeschakeld, weet ze deze week goede resultaten te boeken. In de eerste ronde schakelde ze verrassend genoeg Tomljanovic uit in 3 sets. Woensdag was de nummer 65 van de wereld in 3 sets te sterk voor Zidansek.

Haddad Maia is in onze ogen terecht de favoriet vandaag. Toch verwachten we dat Bogdan het minstens 1 set moeilijk kan maken.