Prachtige kwartfinales voor maar liefst bijna 3 keer je inzet op het EK Basketbal.

Op de kwartfinales van het EK Basketbal treffen vanavond Frankrijk Italië en Slovenië Polen.

De eerste kwartfinale van de avond is die tussen Frankrijk en Italië. Frankrijk heeft na een misstap in de openingswedstrijd tegen Duitsland enkel nog maar tegen Slovenië verloren met slechts 6 punten verschil. Het versloeg in zijn groepsfase ook nog onder andere het sterke Litouwen die ook tot in de achtste finales geraakt zijn. In de achtste finale versloeg het zelf Turkije in de verlengingen. Italië heeft ook al 2 keer verloren dit EK. Zij verloren tegen de sterke Grieken en wisten ook zeer verrassend te verliezen van Oekraïne. In de 8ste finale wisten ze trouwens grootst uit te pakken door Servië uit te schakelen. Toch als we naar de onderlinge duels gaan kijken wist Frankrijk maar liefst de voorbije 11 keer te winnen van Italië. Op grote tornooien presteert Frankrijk trouwens meestal zeer goed. Zo werd het nog 2 keer derde op de voorbije 2 WK’s. op de voorbije 4 EK’s wist Frankrijk een goude, zilvere en een bronze medaille binnen te halen.

Het is voor ons dus best wel duidelijk dat Frankrijk de favoriet is.

De andere kwartfinale van de avond is die tussen Slovenië en Polen. Het grote Slovenië van onder andere Luka Doncic is natuurlijk de grote favoriet. De odd voor Slovenië to win spelen is dan natuurlijk veel te laag. Wel is er een zeer interessante bet in verband met Doncic. Doncic maakt 32 punten. In de voorbije wedstrijd wist hij nog 35 punten te maken en in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Frankrijk maakte het maar liefst 47 punten. Aangezien Slovenië volgens ons zeer vlot gaan winnen tegen Polen. Verwachten wij dat Doncic 31.5 of meer punten zal maken.