Wie pakt de koppositie in groep C?

Vanavond om 21:00 staat er een wedstrijd op het programma die gegarandeerd een spektakel op leverd!

Bayern München en FC Barcelona ontmoeten elkaar een jaar na de 2-8 en 3-0 overwinning  van de Duitsers opnieuw. Nadat FC Barcelona vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League al twee keer geklopt werd, hoopt men in Barcelona op revanche.

Bayern München kent een slechte start van de Bundesliga.

Waar trainer Julian Nagelsmann had gehoopt om na zes wedstrijden op achttien punten te staan, maar niets blijkt uiteindelijk minder waar. Der Rekordmeister staat uiteindelijk slechts op twaalf punten. Bayern München moet daardoor na zes wedstrijden Freiburg en Union Berlin voor zich dulden op de ranglijst en dat leidt niet bepaald tot tevredenheid. Zeker omdat het de laatste drie wedstrijden gelijkspeelde. Tegen Borussia Mönchengladblach knokte de Duitse kampioen zich naar een gelijkspel, maar afgelopen weekend gaf Bayern een 2-1 zege in de 92e minuut uit handen door een veroorzaakte strafschop van Matthijs de Ligt.

In de eerste ronde van de Champions League had Bayern München dan wel weer beduidend minder moeite. De club moest in een lastige poule met FC Barcelona, Inter en Viktoria Plzen gelijk aantreden tegen de nummer twee van Italië, waar het korte metten mee maakte. Leroy Sané opende de score na 25 minuten, waarna de club op 0-2 kwam na een redelijk vroege goal in de tweede helft via Danilo D’Ambrosio. Bayern München won en staat gedeelde eerste in de groep wat inhoudt dat als het vanavond in eigen huis weet te winnen ze de koppositie pakken.

FC Barcelona lijkt in tegenstelling tot zijn aanstaande tegenstander de donkere dagen juist achter de rug te hebben. Na een ellendig lange voorbereiding waarin FC Barcelona ongeslagen bleef, leek het de smaak flink te pakken te hebben. Het seizoen van Xavi en zijn team is nu namelijk zeven wedstrijden op weg en nog altijd heeft de club de ongeslagen status weten te behouden. Sterker nog, de afgelopen wedstrijden werden allen doelpuntrijk gewonnen en zo kende de club een zeer behoorlijke start. De afgelopen vier competitiewedstrijden werd er namelijk gewonnen van Real Sociedad 1-4, Real Valladolid 4-0, Sevilla 0-3 en Cádiz 0-4 Vooral de goalgetter Robert Lewandowski maakt veel indruk. Hij scoorde maar liefst zeven doelpunten in zijn laatste vier duels, waarvan een hattrick in de eerste ronde van de Champions League. Daarin moest de club aantreden tegen Viktoria Plzen, dat de hele wedstrijd van het kastje naar de muur werd gespeeld. Uiteindelijk eindigde die wedstrijd in 5-1 en kan Xavi’s elftal met vertrouwen toeleven naar de lastige ontmoeting tegen Bayern München.

Echter verwachten wij ondanks de vorm verschillen dat de Duitsers voor eigen publiek weten te winnen.

Live Betting NL - de #1 op live wedden